Damga Vergisinden Muafiyet (DVM)
Damga vergisinden muafiyet seçeneği ise geçici bir süre için sadece muhtasar beyannamenin kesintilere ilişkin bölümü için uygulanmıştır. Diğer beyanname türlerinde bu uygulama geçerli değildir. Muhtasar beyannamelerde de bu muafiyet belirli bir süre için çıkarılmıştır. Sistemde şu an bu muafiyet seçeneği kaldırılmamıştır. Sistem işaretlemeniz halinde muafiyeti kabul edebilir ancak bu uygulama geçersiz olacağından ilerleyen zamanlarda cezalı olarak vergiyi ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Sadece Muhtasar beyannamelerinin "ÖDEMELER" Ek kulakçığı için çıkarıldı bu kanun. Eski Dönemleri bilenler bilir.. Ödemeler kulakçığına pek önem verilmezdi bir çok kez mal sahibi TC. Kimlik vergi numarası hanesi ya eksik ya da yanlış düzenlenmişti. Bu durum ülke genelinde böyleydi. Maliye de bir tebliğ ile bu tür muhtasar beyannamelerinin ödemeler hanesinin düzeltilmesini istedi ve bu düzeltme beyannamelerin sadece ödemeler kulakçığındaki mal sahibine ait adres, vergi ve tc numaralarının düzeltilmesi halinde damga vergisi muafiyeti olacağı idi.
60 SERİ NO'LU DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ
Düzeltme amacıyla verilen vergi beyannamelerine ilişkin damga vergisi
MADDE 8 – (1) 6728 sayılı Kanunun 28/c-1 maddesiyle 488 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı tablonun “IV. Makbuzlar ve diğer kâğıtlar” başlıklı bölümünün “2.Beyannameler” başlıklı fıkrasının (b) bendine, “Vergi beyannameleri:” ibaresinden sonra gelmek üzere “((f) bendi dahil olmak üzere, beyanname verme süresi içerisinde düzeltme amacıyla verilen beyannameler hariç)” şeklinde parantez içi hüküm eklenmiştir.
(2) Buna göre, aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannameler dahil, kanuni süresinde düzeltme amacıyla verilen vergi beyannamelerinden damga vergisi alınmayacaktır.
488 Sayılı Damga Vergisi Kanunu
Ek: 1 Sayılı Tablonun IV. / 2